На кокетната улица Шишман в самия център на София, или както

...
На кокетната улица Шишман в самия център на София, или както
Коментари Харесай

Уикенд маршрут: всичко, което можем да правим на улица Шишман

На кокетната улица " Шишман " в самия център на София, или както аз й споделям – " зад опашката на Коня ", можем да прекараме цялостен един уикенд. Точно там, сред " опашката на Коня " и Св. Седмочисленици, където въздухът е пресен като пролетна заран когато и да е от годината, се намират и едни от най-примамливите кулинарни дестинации , и едни от най-уютните книжарници и магазинчета

А тъкмо този уикенд и двете ме притеглят еднообразно, тъй като овреме съм почнала да предпочитам коледни дарове. Уговорила съм си всичките срещи и напитки с другари на " Шишман " , където ще прекарам и събота, и неделя... и напълно, но напълно няма да бактисвам. 

Съботна закуска в " ХлеБар "



Обичам да стартирам уикенда с брънч, което напълно не значи, че пропущам обяда... просто по-рано от 10:00 ч. в събота не мога да стана. И така – закуската се трансформира в брънч, в случай че ще следваме хронологията на яденето денем. Каквато съм си чревоугодничка, нормално не мога да избера, когато прекрача ли прага на " ХлеБар ", сред непредвидените им баници (с заряд от картофи и гъби са ми персоналния фаворит), кексчета и сладкиши. Обикновено си взимам по нещо и за у дома – в хладилната витрина се намират обичаните ми ядкови млека. 

Подаръци вElephant Bookstore



Съвсем наоколо, безусловно на две крачки, е една от обичаните ми книжарници в София, която ме придвижва на някоя вековна, неотдавна реставрирана улица в Лондон. Приятелите ми са луди по англоезична литература, а и да не се лъжем – някои от подаръците, с които ще изляза оттова, са от мен за мен. Не единствено книгите обаче ме задържат в Elephant Bookstore , където умерено извозвам по повече от час (да, на крайник, да – даже в глъчката, която се заформя). Ще изляза и с някоя чаша със шеговит надпис, и с чорапи с принт на кактуси или фламинго.

" Пийп " гифт шоп за приятелите ми майтапчии



За тези скъпи фрагменти от приятелския ми кръг, които си падат по по-нецензурния комизъм, ходя на шопинг в Peep. Там, с изключение на " ring for sex " звънците обаче, има и супер смислени работи – като комплекти с провокации вид " откажи цигарите ", музикални кутийки и карти с послания на School of Life, които не съм срещала другаде. 

А след това...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР